Osaajayhteisöstä tukea vaativiin rekrytointeihin

Toimin Eezy Personnelissa asiakasvastaavana konsulttina, eturivissä siis asiakkaan tarpeiden ja oikeiden osaajien yhdistäjänä. Olen heti kesälomien jälkeen päässyt todistamaan, miten toimiva osaajayhteisömme on ja miten mahtavaksi se vielä tulee kehittymään.

Sujuvaa rekrytointia nopeallakin aikataululla

Osaajayhteisön hyödyntäminen nopeissa asiakastilanteissa on käytännössä osoittautunut erittäin sujuvaksi. Vaikka usein teemme rekrytoinnit asiakkaidemme kanssa suunnitelmallisesti ja aikataulutamme prosessit ennakkoon, yllätyksiäkin tapahtuu.

Viimeisen viikon sisällä olen pystynyt täyttämään kaksi tehtävää puhtaasti osaajayhteisömme hakijoita hyödyntäen. Toisessa tapauksessa asiakkaalla oli rekrytointi jo loppusuoralla ja finaalivaiheen kandidaatti valittuna. Henkilö päätti kuitenkin vetäytyä tehtävästä, ja tässä vaiheessa koko prosessin uudelleen käynnistäminen olisi vienyt asiakkaan tarve huomioiden liikaa aikaa. Ratkaisu tilanteessa oli laajan osaajayhteisömme läpi koluaminen. Noin 20 minuutin työllä löysin asiakkaalle kuusi potentiaalista ehdokasta, joista päädyin ottamaan yhteyttä kolmeen. Kaksi heistä antoivat suostumuksensa tietojensa käyttöön kyseisessä tehtävässä. Tämän jälkeen molemmat ovat tavanneet asiakkaan, joka on jatkanut rekrytointiprosessia heidän osaltaan.

Osaajayhteisöstä hakija jää mieleen

Toinen tarve liittyi aiemmin keväällä avoinna olleeseen rekrytointiini, missä hyvä henkilö jäi jo haastatteluissa mieleeni. Hän ei tuolloin tullut tehtävään valituksi, mutta olisi hyvä lisä toisenlaiseen organisaatioon omalla osaamisalueellaan. Asiakkaan tarve, nopea kontakti kandiin ja haastattelu oli jo sovittu!

Näin rekrytoijan näkökulmasta osaajayhteisömme hyödyntäminen on yksinkertaista ja helppoa. Toisaalta, tällaisella palvelulla saan asiakkaan tyytyväiseksi nopealla ja kattavalla reagoinnilla, mutta kirsikkana kakun päällä myös kandidaatit ovat avoimen iloisia, kun heille tällaisilla asioilla soitellaan.

Onko niin, että tätä vielä harvat rekrytointialan yritykset oikeasti hyödyntävät?

Me Eezy Personnelissa hyödynnämme Osaajayhteisöämme joka päivä, jotta voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaita kandeja useisiin avoimiin tehtäviin. Ollaan yhteydessä ja jutellaan lisää, miten voimme auttaa juuri sinun organisaatiotasi löytämään parhaat osaajat tärkeisiin valintoihinne. Jos taas olet työnhakija ja kiinnostunut uusista uramahdollisuuksista, liity tästä mukaan Osaajayhteisöömme!

Ota yhteyttä!

Johanna Ahola

Senior Executive Search Consultant

Myynti

Suorahaku ja rekrytointi

040 073 9308
johanna.ahola@eezy.fi

Ota yhteyttä

Blogit